ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΒΡΑΧΙΟΝΩΝ

Η επέμβαση της βραχιονοπλαστικής μπορεί να βελτιώσει την εικόνα και την αυτοεκτίμηση των  ασθενών με έντονη χαλάρωση και λιποδυστροφία  στον βραχίονα και  είναι ένας τρόπος για τη μείωση του χαλαρού δέρματος  και των συνδετικών  ιστών (λιπους , υποδέρματος ) που  έχουν αναπτυχθεί για οποιονδήποτε  λόγο. Οι αλλαγές βάρους, η κληρονομικότητα ή ακόμα και η φυσιολογική  διαδικασία της γήρανσης μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση των ιστών. Η πλαστική βραχιόνων θα σφίξει τους ιστούς που δίνουν  στον βραχίονα το σχήμα του και μπορεί  να  αφαιρέσει το περιτό δέρμα και το λίπος κατά μήκος του άνω βραχίονα. Η βραχιονοπλαστική μπορεί να συνδιαστεί και με άλλεςεπεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που καταφέρνουν να χάσουν μεγάλο βάρος γρήγορα εμφανίζουν μεγάλη χαλάρωση δέρματος. Είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους αυτούς να θέλουν να συνδυάσουν τη βραχιονοπλαστική και με άλλες χειρουργικές επεμβάσεις-δερμολιπεκτομες.

Πώς γίνεται η βραχοπλαστική;

 

Η επέμβαση γίνεται  υπό τοπική η γενική αναισθησία. Μερικοί ασθενείς προτιμούν ενδοφλέβια αναισθησία – Μέθη .

Η επέμβαση γίνεται με μία τομή στην πίσω πλευρά του βραχίονα. Η εκτομή θα ποικίλει ανάλογα με το μήκος του ιστού που αφαιρείται. Μέσω της τομής, το περίσσευμα του δερματος-λίπους θα αφαιρεθεί και το υπόλοιπο δέρμα θα  επανατοποθετηθεί για να βελτιώσει το περίγραμμα. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν χρειάζονται διαμονή σε νοσοκομείο και η συνολική διαδικασία διαρκεί συνήθως δύο έως τρεις ώρες.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση ;

Οι περισσότεροι ασθενείς θα παρατηρήσουν μια άμεση διαφορά στην εμφάνιση των βραχιόνων τους όταν ξυπνήσούν από τη χειρουργική επέμβαση. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει οίδημα ή μώλωπες γύρω από τη θέση της τομής. Οι ασθενείς θα πρέπει να αφήσουν τα χέρια τους να ξεκουραστούν για περίπου μια εβδομάδα ή και δύο για να δώσουν χρόνο στην επούλωση-αποθεραπεία. Η άσκηση και η έντονη δραστηριότητα πρέπει να αποφεύγονται για περίπου ένα μήνα.