ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ​

Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα μικρών κιρσών  ή  παρουσιάζουν πολύ λεπτές ευρυαγγείες που μοιάζουν με ιστό αράχνης. Η θεραπεία τους απαιτεί συνήθως των συνδιασμό του παλμικού φωτός IPL 530nm  ή των LASER (Nd-Yag, Ruby, Qswiched)  κυρίως γιά τις ποιό μικρές ευρειαγγείες  και της ενέσιμης  σκληροθεραπείας γιά τις μεγαλύτερες. Υπάρχουν φορές όμως, όπως στα αιμαγγειώματα των ειδικών θέσεων  ή τα  σηραγγώδη αιμαγγειώματα που η θεραπεία είναι ποιό σύνθετη υπόθεση και απαιτεί συντονισμένη αντιμετώπιση από διάφορες ειδικότητες.  Άλλες φορές πάλι όπως στα καλοήθη αιμαγγειώματα σε παιδιά , οι βλάβες συνήθως  υποχωρουν μόνες τους μεχρι το 7 έτος τησ ηλικίας τους.
Η σκληροθεραπεία είναι μια δημοφιλής μέθοδος για την εξάλειψη κυρίως των μεγάλύτερων ευρειαγγειών . Η θεραπεία λειτουργεί με την έγχυση  αφρού ειδικής σκληρηντικής ουσίας στην προσβεβλημένη φλέβα, η οποία την  μετατρέπεται σε ουλώδη ιστό και γίνεται λιγότερο ορατή στην επιφάνεια του δέρματος.

Η σκληροθεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία των κιρσών και ευρυαγγειών  για περισσότερα από 70 χρόνια. Οι περισσότερες θεραπείες χρειάζονται λιγότερο από μία ώρα για να ολοκληρωθούν .

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Είμαι υποψήφιος για σκληροθεραπεία;

Μπορεί να είστε υποψήφιος για σκληροθεραπεία εάν ενοχλείστε από την εμφάνιση φλεβίτιδας ή αράχνης μικρού έως μέτριου μεγέθους. Χρησιμοποιούμε τη θεραπεία της  σκληροθεραπείας για αισθητικούς λόγους  αν  και μερικοί ασθενείς επίσης αισθάνονται ανακούφιση από σχετικά συμπτώματα, όπως πόνους και πρήξιμο κοντά στα αιμοφόρα αγγεία.

Πρέπει να κλείσετε ραντεβού για νά σας εξετάσουμε στο ιατρείο προτού υποβληθείτε σε σκληροθεραπεία για να διαπιστώσουμε αν είναι η κατάλληλη θεραπελια για το δικό σας πρόβλημα. Οι ασθενείς που είναι έγκυες ή έχουν ιστορικό θρόμβων  αίματος ενδέχεται να μην είναι κατάλληλοι για αυτή τη διαδικασία.

Τι πρέπει να περιμένω κατά τη διάρκεια της σκληροθεραπείας;

Η σκληροθεραπεία είναι μια μέθοδος  που εκτελείται στό ιατρείο. Θα ξαπλώνετε με τα πόδια σας ψηλά. Η περιοχή θεραπείας θα καθαριστεί και ο γιατρός σας θα ξεκινήσει σιγά-σιγά την φλεβοκέντηση τοποθετώντας ένα διάλυμα στη φλέβα σας. Επειδή η βελόνα είναι τόσο λεπτή, δεν απαιτείται αναισθητικό. Μετά την απόσυρση της βελόνας, ασκούμε  πίεση στην περιοχή θεραπείας πριν προχωρήσουμε στην επόμενη φλέβα.

Τι πρέπει να περιμένως μετά τη θεραπεία;

Κατά την ολοκλήρωση της θεραπείας σας με σκληροθεραπεία , θα σας δοθούν κάποιες κάλτσες συμπίεσης που θα φορέσετε  τις εβδομάδες που ακολουθούν τη θεραπεία σας και  θα ενθαρρυνθείτε να συνεχίσετε τις δραστηριότητες σας κανονικά, συμπεριλαμβανομένου του περπατήματος. Θα πρέπει να αρχίσετε να παρατηρείτε αποτελέσματα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Μετά απο  μερικές εβδομάδε θα χρειαστεί να κλείσετε ένα ραντεβού παρακολούθησης για να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της θεραπείας σας και να συζητήσει τις επιλογές για πρόσθετες θεραπείες, εάν είναι απαραίτητο.