ΑΝΌΡΘΩΣΗ / ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΓΛΟΥΤΏΝ

Κάποιοι άνθρωποι  αναπτύσουν περίσσεια ή και χαλάρωση δέρματος γύρω  και στην περιοχή των γλουτών τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω της βαρύτητας σε συνδιασμό με  τη γενετική προδιάθεση , την απώλειας βάρους ή και της φυσιολογικής  γήρανσης. Κατά την διάρκεια μιας επέμβασης ανόρθωσης των γλουτών το δέρμα θα σηκωθεί και θα σφίξει γύρω από την περιοχή των γλουτών. Αυτή η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με λιπομετεφορά και λιπογλυπτική και στο τέλος κάνει την περιοχή να φαίνεται λιγότερο ζαρωμένη ή χαλαρή και δίνει στους ασθενείς την εμφάνιση που επιθυμούν. Πολύ συχνά βλέπουμε  ανθρώπους να χάνουν βάρος χρησιμοποιώντας  δίαιτα και  σωματική άσκηση. Αυτή η προσπάθεια είναι επ’ισης πολύ συχνά επιτυχής. Ωμως μετά την απώλεια αυτού του βάρους κάποιοι εξ αυτών εμφανίζουν χαλάρωση του δέρματος. Η επέμβαση ανόρθωσης των γλουτών βοηθάει στην βελτίωση της  εμφάνισης στη διόρθωση  αυτού του αισθητικού προβλήματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιοί  είναι  κατάλληλοι υποψήφιοι για μια επέμβαση ανόρθωσης γλουτών;

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος στην περιοχή των γλουτών τους και  που προσπαθύν να συσφίξουν το δέρμα γύρω από την περιοχή του γλουτού τους δύναται να είναι  υποψήφιοι για αυτή την επέμβαση. Παραδείγματα προβλημάτων που μπορούν να διορθωθούν με μία επέμβαση ανόρθωσης  γλουτών , περιλαμβάνουν περιπτώασεις  με απώλεια  της ελαστικότητας του δέρματος λόγω γήρανσης ή απώλειας βάρους ή άτομα με  κυτταρίτιδα. Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πώς οι ασθενείς έχουν  καλύτερα χειρουργικά αποτελέσματα όταν  δεν καπνίζουν. Κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται ξεχωριστά κατά περίπτωση. Η λήψη του ιατρικού ιστορικού και ο προεγχειρητικός έλεγχος είναι απαραίτητα για να αποφασίστεί μιά χειρουργική επέμβαση  ανόρθωσης γλουτών.

Τί γίνεται κατά την διάρκεια  μιας επέμβασης ανόρθωσης γλουτών;

Συνήθως γίνεται μιά τομή  υπό γενική η περιοχική αναισθησία ακριβώς κάτω από τη μέση. Η περίσσεια του δέρματος και του λίπους αφαιρείται από την περιοχή. Κατόπιν  το δέρμα  συσφίγγεται και κλείνει σταδιακά. Καθαρές γάζες και επ’ιδεσμοι θα τοποθετηθούν πάνω από την χειρουργημένη περιοχή για να διατηρηθεί η περιοχή αποστειρωμένη.

Θα χρειαστεί να ακολουθήσω οδηγίες μετά την επέμβαση;

Θα σας δοθούν οδηγίες μετά την επέμβαση και φαρμακευτική ,αντιμικροβιακή και αναλγητική αγωγή. Η μετεγχειρητική παρακολούθηση θα γίνεται στο ιατρείο για τις πρώτες 2 εβδομάδες, αλλά και  στους 2 και στους 6 μήνες.