Αισθητική Πλαστική Χειρουργική Μαστού

Η πλαστική χειρουργική του γυναικείου μαστού.

 

Ο γυναικείος μαστός είναι ταυτόσημος  στη σκέψη μας με την μητρότητα, τον ερωτισμό,  την γυναικεία ομορφιά.  Αποτελεί λοιπόν ένα κύριο χαρακτηριστικό της  θηλυκότητας.

Κάθε χειρουργική πράξη που αφορά τους μαστούς πρέπει να γίνεται με σεβασμό σε όλες αυτές τις παραμέτρους.

Κάποια από τα προβλήματα των μαστών που απασχολούν αρκετούς όσοι επισκέπτονται το ιατρείο πλαστικής χειρουργικής είναι  συνοπτικά  τα εξής :

  1. Mπορεί να είναι εκ γενετής  υποπλαστικοί ( Υποπλαστικοί μαστοί) .

  2. Σε κάποιους άλλους μπορεί να είναι υπέρ πλαστικοί  (μεγάλοι)  η και πολύ υπέρ πλαστικοί (γιγαντομαστία).

  3. Κάποιες άλλες φορές, συχνά μετά από πολλαπλούς θηλασμούς η μεγάλη ηλικία,  μπορεί να υπάρχει η και να συνυπάρχει με τις προηγούμενες περιπτώσεις χαλάρωση των συνδέσμων του Cooper.  (χαλαροί- πτωτικοί μαστοί) .

  4. Προβλήματα που αφορούν  το σύμπλεγμα  θηλής-θηλαίας άλω.

  5. Μπορεί επίσης να συνυπάρχουν περισσότερα προβλήματα που να δημιουργούν ποιο σύνθετες μορφές πτωτικών μαστών, όπως οι σωληνωτοί μαστοί, που χρήζουν ιδιαίτερης χειρουργικής προσέγγισης για την επίλυση των επί μέρους  προβλημάτων που παρουσιάζουν .

  6. Σε κάποιους ασθενείς οι μαστοί ενδέχεται να έχουν υποβληθεί σε ακρωτηριαστική  χειρουργική επέμβαση και να χρειάζονται ομόπλευρη ή ετερόπλευρη αποκατάσταση στήθους.

  7. Κάποιες σπάνιες φορές μπορεί να έχουμε συγγενή απλασία ( εκ γενετής, ολική  η μερική απουσία μαστού) , πολυμαστία ( παραπάνω από 2 μαστούς ) η και έκτοπους μαστούς ( σε άλλη θέση από τη φυσιολογική ).

  8. Γυναικομαστία. Για την ανδρική υπερτροφία μαστού θα ασχοληθούμε ξεχωριστά …….

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Είναι η ποιό συχνή αισθητική χειρουργική επέμβαση που αφορά το γυναικείο στήθος.

Οι ασθενείς που επιλέγουν να υποβληθούν σε αύξηση του μαστού το κάνουν για διάφορους ιατρικούς και αισθητικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της εξισορρόπησης του μεγέθους του μαστού, της αποκατάσταση της μειωμένης μάζας του μαστού μετά από εγκυμοσύνη ή χειρουργική επέμβαση, ή  και για διόρθωση ενός εκ γενετής ελαττωματικού η απλαστικού μαστού.

Η αύξηση του μαστού μπορεί να δώσει στις γυναίκες με μικρά ή ανισομεγέθη στήθη μια πληρέστερη, σταθερότερη, καλύτερη εμφάνιση μέσω της τοποθέτησης ενθεμάτων σιλικόνης στο στήθος.

Οι ασθενείς μας  απολαμβάνουν υπέροχα στήθη με φυσική αίσθηση

και  είναι ένα ή περισσότερα μεγέθη μεγαλύτερα μετά την επέμβαση.

ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑ
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

Σε πολλές γυναίκες μετά από πολλαπλές γέννες ή σε μεγάλη ηλικία,  συναντούμε μια  χαλάρωση και πτώση των μαστών.

Ποιό συγκεκριμένα, καθώς μια γυναίκα μεγαλώνει  τα στήθη της  αλλάζουν   σχήμα, γίνονται  ποιό χαλαρά και κατεβαίνουν ποιό χαμηλά σε σχέση με τις αρχικές τους θέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα στήθη χάνουν όγκο, ενώ το μέγεθος του περιβλήματος του δέρματος τους  παραμένει το ίδιο. Αυτή η  πτώση  προκαλεί και την πτώση του συμπλέγματος θηλής και θηλαίας άλω σε σχέση με το υπόλοιπο στήθος.

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Εκτός από την χαλάρωση σε αρκετές περιπτώσεις όπως προαναφέραμε υπάρχει και πρόβλημα μεγαλομαστίας η και γιγαντομαστίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις εκτός από μαστοπηξία  θα πρέπει να γίνει και μείωση του μαστού.

Από τις πολλές τεχνικές μειωτικής συνήθως προτιμούμε την μείωση με άνω έσω κεντρικό μίσχο (superomedial pedicle)  που δίνει πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα άμεσα αλλά κυρίως σε βάθος χρόνου με πλουσιότερο ντεκολτέ και φυσικότερο σχήμα. Οι ιδιαιτερότητες της ασθενούς όμως μπορεί να χρειάζονται κάποια άλλη χειρουργική προσέγγιση. (Inferior pedicle, Superolateral pedicle, Διπλού μίσχου, κλπ….), ενώ και εδώ κάποιες φορές  μέρος του κάτω πόλου δεν αφαιρείται αλλά να αναδιατάσσεται σε νέα θέση.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΕΣΟΛΚΗΣ ΘΗΛΗΣ

Πρόκειται γιά  επέμβαση που γίνεται υπό τοπική αναισθησία στο ιατρείο ώστε να διορθωθεί μια υποστροφική θηλή. Υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας ανάλογα με την ακριβή έκταση και αιτία του προβλήματος που περιλαμβάνουν τη χειρουργική ανακατασκευή 

την τοποθέτηση υαλουρονικού, την τοποθέτηση λίπους κλπ……

ΑΥΞΗΤΙΚΗ/ΔΙΟΡΘΩΣΗ
ΜΑΣΤΩΝ ΜΕ ΛΙΠΟΜΕΤΑΦΟΡΑ

Είναι μία καλή επιλογή εφόσον υπάρχει ήδη υπολογίσιμος όγκος μαστών που βελτιώνεται και αποκτά μεγαλύτερο, καλύτερο και φυσικότερο σχήμα. Επίσης όταν θέλουμε να βελτιώσουμε ένα προηγούμενο χειρουργικό  αποτέλεσμα   ή  στα πλαίσια  της αποκατάστασης μαστού στο δεύτερο η και τρίτο χειρουργικό στάδιο.