ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Η χειρουργική επέμβαση της αύξητικής  μαστού  είναι μια πολύ  δημοφιλής επιλογή των  γυναικών όλων των ηλικιών, αν και η πλειονότητα των ασθενών είναι μεταξύ 17 και 55 ετών. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική τόσο στις επιθυμίες της όσο και στο σώμα της. Ανάλογα με τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά της κάθε ασθενούς επιλέγουμε και τη κατάλληλη χειρουργική προσέγγιση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  ένθεμα σιλικόνης η  και κάποιες φορές, αυτόλογο ( δικό της) λίπος. Στην αυξητική με ενθέματα σιλικόνης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στρογγυλού ή σταγονοειδούς σχήματος και να τα εισάγουμε στον μαστό με την υπομάστια προσπέλαση ή την περιθηλαία. ( Στην καθημερινή μας πρακτική μας δεν προτιμούμε την μασχαλιαία και την ομφαλιαία προσπέλαση ). Είναι δυνατόν να τοποθετήσουμε το ένθεμα είτε άμεσα κάτω από τον μαστικό αδένα είτε κάτω από τον μύ του μείζονος θωρακικού. Αναλόγως με την περίπτωση επιλέγουμε και την τεχνική, με προτίμηση την διπλού πλάνου “Duall Plane breast augmentation” κατά Tebbets. Κριτήριο μας είναι η ασφάλεια και το  αρμονικά φυσικό αισθητικό και λειτουργικό  αποτέλεσμα.

Το χειρουργείο γίνεται υπό γενική αναισθησία σε νοσοκομείο και η ασθενής μπορεί μετά από μερικές ώρες από το χειρουργείο να επιστρέψει σπίτι της και στις καθημερινές  ασχολίες της, με τις  κατάλληλες οδηγίες. Συχνά συνιστούμε να συνδυάσετε την αύξηση του μαστού με άλλες διαδικασίες όπως η ανόρθωση των μαστών ,(μαστοπηξία) η και η  λιπομεταφορά , για πιο ικανοποιητικά και φυσικά αποτελέσματα. Η χειρουργική επέμβαση  αύξησης του μαστού διαρκεί συνήθως 60 -180  λεπτά υπό γενική αναισθησία. Οι τομές γίνονται σε αφανείς θέσεις στο στήθος για ελαχιστοποίηση της ορατότητας των ουλών.

Αυτές μπορεί να βρίσκονται:

Στην πτυχή της κάτω πλευράς του μαστού (υπομάστιος αύλακα),  
Γύρω από την θηλή , (periareolar).

Αφού τοποθετηθούν τα ενθέματα οι τομές ράβονται και τοποθετούνται επίδεσμοι. Σε μερικές ημέρες  οι επίδεσμοι αφαιρούνται και μπορούν να αντικατασταθούν με χειρουργικό σουτιέν. Οι   ασθενείς  πρέπει να ακολουθήσουν αντιβιωτική και αναλγητική φαρμακευτική αγωγη μετά τη χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού. Το αίσθημα κούρασης και μετεγχειρητικός πόνος συνήθως περνά μετά από μία με δύο μέρες. Πολλοί ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία τους εντός 1-2 ημερών. Τα ράμματα αφαιρούνται μέσα σε 5-7 ημέρες μετά την αύξηση του μαστού. Οποιοσδήποτε μετεγχειρητικός πόνος, οίδημα και ευαισθησία θα μειωθούν κατά τις πρώτες εβδομάδες. Οι ουλές από τις τομές αύξησης του μαστού θα αρχίσουν να εξασθενούν μέσα σε λίγους μήνες και θα συνεχίσουν να εξασθενούν για μήνες ή χρόνια. 

Συχνές Ερωτήσεις

Είμαι υποψήφια για  αυξητική μαστού;

Μπορεί να είστε υποψήφια για αύξητική μαστού αν σας ενοχλεί το μέγεθος, το σχήμα και ή  συμμετρία του στήθους σας.

 

Τι πρέπει να περιμένω κατά τη διάρκεια μιας αύξησης στήθους;

Πριν από τη διαδικασία σας, θα υποβληθείτε σε προεγχειρητικό εργαστηριακό έλεγχο . Θα σας δοθούν οδηγίες προ της χειρουργικής σας επέμβασης. Θα υποβληθήτε σε γενική αναισθησία για τη διάρκεια της επέμβασης , πράγμα που σημαίνει ότιδεν  θα αισθανθείτε και δεν θα  θυμάστε τίποτα σχετικά με τη χειρουργική επέμβαση. Ανάλογα με τον τύπο του εμφυτεύματος που λαμβάνετε, ο χειρουργός σας θα κάνει μια μικρή τομή κάτω από το στήθος η γύρω από τη θηλή. Το εμφύτευμα θα ασφαλιστεί στη θέση του και η τομή σας θα κλείσει. Οι περισσότερες αυξητικές  μαστού δεν διαρκούν περισσότερο από δύο ώρες και συνήθως εκτελούνται σε εξωτερικούς ασθενείς.

Θα χρειαστεί να ακολουθήσω μετεγχειρητικές οδηγίες;

Ναί. Είναι φυσιολογικό να εμφανιστεί κάποια διόγκωση και πόνος  στις ημέρες που ακολουθούν την επέμβαση και μπορεί να σας συμβουλεύσουμε  να αποφύγετε κάποιες σωματικές  δραστηριότητες για αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση.  Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να πάρετε  φάρμακα και να σας ξαναδούμε  στο ιατρείο  για μια επίσκεψη παρακολούθησης μέσα σε 6 έως 8 εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

ΠΡΙΝ

ΜΕΤΑ