Αντώνιος Κριθάρης MD, PHD | Πλαστικός Χειρουργός ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

Μικροεπεμβατική Αισθητική Προσώπου

Οι θεραπείες αυτές μπορούν να δώσουν μιά νεανική εμφάνιση με πολύ λιγότερο κόστος από ότι ένα χειρουργικό Lifting. 

Συνήθως αναπληρώνουμε τον  όγκο όπου χάθηκε ή τον τοποθετούμε όπου χρειάζεται. Γεμίζουμε γραμμές περιγράμματος απαλύνουμε ρυτίδες και όλα αυτά σε 30 λεπτά έως 1 ώρα. Το αποτέλεσμα μπορεί να διαρκεί από 4 μήνες έως 2 χρόνια.

Αντίθετα από τις θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης που χαλαρώνουν τους μύς κάτω από τις ρυτίδες, το υαλουρονικό οξύ  γεμίζει τις πτυχές, τις  ρυτίδες ή γενικότερα τις περιοχές όπου τοποθετείται. Αποτέλεσμα είναι το πρόβλημα στην περιοχή της ένεσης να εξαφανίζεται., ή να δημιουργείται όγκος ή και ανόρθωση σε ζυγωματικά, χείλη, πέριξ των χειλέων , πέριξ των οφθαλμών, στα μάγουλα, το σαγόνι και τους κροτάφους.

Το Botox είναι αναμφισβήτητα η ποιό δημοφιλής μη χειρουργική θεραπεία αισθητικής ιατρικής.

Εκατομμύρια άνθρωποι  χρησιμοποιούν τη Βοτουλινική Τοξίνη κάθε χρόνο, καθώς είναι ο ποιο προσιτός και αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμισης των ρυτίδων.

Αν και είναι μια ευρέως γνωστή  θεραπεία, υπάρχουν μερικά πράγματα για το Botox που ίσως δεν γνωρίζετε.

Η εναπόθεση θρεπτικών συστατικών στο κυρίως δέρμα (Dermis) με τη τεχνική των μικρό ενέσεων είναι και η βασική αρχή όλων των τύπων της μεσοθεραπείας.

Πρόκειται για θεραπείες που στοχεύουν στην ενίσχυση και βελτίωση της υφής, της  σύστασης, της ποιότητας και της όψης του δέρματος (Dermal Boosters). To δέρμα αποκτά ελαστικότητα, καθαρότητα και λάμψη.

Το υαλουρονικό οξύ δεσμεύει νερό και ενυδατώνει το δέρμα, ενώ οι αυξητικοί παράγοντες αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενέσιμα στο μέσο δέρμα, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κλπ, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς, το αναζωογονούν.

Ολοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό  είναι ένα όμορφο και σφριγηλό δέρμα προσώπου η  σώματος. Ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι αυτό όταν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ένα  χειρουργικό Lifting.

Α Ulthera HIFU επιτυγχάνει την σύσφιξη των ιστών ακόμα και σε μεγάλο  βάθος με εστιασμένους υπέρηχους  υψηλής συχνότητας.

 

Θεραπείες με Lasers  & IPL
Είναι εμφανές ότι τις  τελευταίες δύο δεκαετίες τα  τεχνολογικά επιτεύγματα  όσο και η διεθνής εμπειρία έδωσαν επαναστατικές ιατρικές εφαρμογές στις  τεχνολογίες  των Lasers “ light amplification by stimulated emission of radiation “και του παλμικού φωτός IPL” Intense pulse light”.
Το εύρος  αυτών των εφαρμογών είναι πολύ μεγάλο . Είναι ευρύτατα γνωστή και δημοφιλής η χρήση των τεχνολογιών LASER και IPL στην μόνιμη αποτρίχωση.
Οι δυνατότητες όμως αυτών των τεχνολογιών προσφέρουν επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα  στη θεραπεία της:
Αντιγήρανσης – Μελαχρωστικών δερματικών βλαβών (πανάδων-κηλίδων). Με  ablative lasers ( πχ Fractional CO2 ) .; ή με  non ablatine laser Alexandrite ή τέλος με 530nm IPL Bios).
Φωτοανάπλασης ( πχ Fractional CO2 ) ή με IPL σε μήκος κύματος φωτός στα 580nm, (IPL Bios).
Ευρειαγγειών και αιμαγγειωμάτων ND Yag Laser (“port wine stains”) ή με IPL σε μήκος κύματος φωτός  530 και 580nm (IPL Bios).
Ουλώδους ακμής.  530nm (IPL Bios).
Αφαίρεσης Tattoo 
Λιπόλυσης ND Yag Laser (DEKA Cymosure Smart lipo)

 

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ

Συνήθως τοποθετούμε νήματα PDO χωρίς “αγκάθια”  στο υπόδερμα ώστε να ενεργοποιήσουμε το μηχανισμό επούλωσης και οι ινοβλάστες και να προκαλέσουν κολλαγόνο γύρω από το νήμα. Καταυτόν τρόπο  να επιτυγχάνουμε μια “εσωτερική” μεσοθεραπεία  αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις, “γέμισμα” ρυτίδων.

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Εδώ ο μηχανισμός δράσης δεν περιορίζεται μόνο στην ενεργοποίηση των ινοβλαστών και του μηχανισμού επούλωσης, αλλά και σε μηχανική ανάρτηση.  Για τον λόγο αυτό  χρησιμοποιούμε τα νήματα Πολυγαλακτικού οξέος ή COG PDO που φέρουν κώνους  ή αγκάθια σε διαφορετικές διευθύνσεις ανάλογα με το είδος του νήματος και την προοριζόμενη χρήση του..

Πρόκειται για μια τεχνική στην οποία  χρησιμοποιούμε χημικό διάλυμα στην επιφάνεια του δέρματος του προσώπου του λαιμού η των χεριών για την βελτίωση της όψης του. Το χημικό διάλυμα προκαλεί απολέπιση της εξωτερικών στιβάδων του δέρματος και το νέο δέρμα που αναδύει στην επιφάνεια είναι συνήθως μαλακότερο και με λιγότερες ρυτίδες σε σύγκριση με το παλαιό δέρμα.

Το νέο δέρμα είναι προσωρινά ποιό ευαίσθητο  στον ήλιο.

Υπάρχουν  τρείς κατηγορίες χημικών πίλινγκ.

ΜΙΚΡΟΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΒΛΑΒΩΝ

Μελαχρωστικές βλάβες

Σπίλοι (Ελιές)

Σμηγματοροικέςυπερκερατώσεις

Ακτινικές υπερκερατώσεις

Αιμαγγειώματα

BCC, SCC : Καρκίνοι του δέρματος

Ουλές

Ουλές ακμής

Ρυτίδες καπνιστού / Δερμοαπόξεση