ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η εναπόθεση θρεπτικών συστατικών στο κυρίως δέρμα ( Dermis )  ή  υποδερμικά με τη τεχνική των μικρό ενέσεων, είναι η βασική αρχή όλων των τύπων ενέσιμης μεσοθεραπείας. Οι μεσοθεραπείες στοχεύουν στην ενίσχυση και βελτίωση της υφής, της  σύστασης, της ποιότητας και της όψης του δέρματος (Dermal Booster).  Το δέρμα αποκτά ελαστικότητα, σφριγηλότατα, καθαρότητα και λάμψη .

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες και  έχει αποκτήσει τεράστια αξία και δυναμική την τελευταία δεκαετία  λόγω της χρήσης του υαλουρονικού οξέος ,  των αυξητικών παραγόντων του  αυτόλογου πλάσματος (PRP),  των λιπολυτικών και αντι-κυτταριτιδικών ουσιών. Μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος μεσοθεραπείας που παρουσιάστηκε από τους  P.Tonnard και Verpaele A.  είναι και η μεσοθεραπεία  με βλαστοκύτταρα που απομονώνουμε από τον λιπώδη ιστό με ειδικά  φίλτρα.

Υπάρχουν λοιπόν πολλές διαφορετικές τεχνικές αλλά και τύποι μεσοθεραπείας ανάλογα με τον τύπο και το είδος των συστατικών που χρησιμοποιούμε για το εκάστοτε είδος προβλήματος (π.χ. ανάλογα με τον τύπο της γεφύρωσης του υαλουρονικού και τη σύσταση του μίγματος των βιταμινών η ουσιών ).

Το υαλουρονικό οξύ δεσμεύει νερό και ενυδατώνει το δέρμα, ενώ οι αυξητικοί παράγοντες αλλά και τα υπόλοιπα συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενέσιμα στο μέσο δέρμα,( όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα κλπ. ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς), το αναζωογονούν και το βελτιώνουν.

Συνήθως χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, το τριχωτό της κεφαλής, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια . Στην ίδια λογική με  μικρές αλλά σημαντικές διαφορές ως προς τη σύσταση του υλικού και το βάθος της έγχυσης είναι και οι μεσοθεραπείες για την τριχόπτωση της κεφαλής  η  για την καταπολέμηση των ραγάδων, της κυτταρίτιδας και της τοπικής λιποδυστροφίας  στο σώμα. Υπογραμμίζουμε ότι χρησιμοποιούμε την κατάλληλη μεσοθεραπεία ανάλογα με το πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Θεωρούμε από την δική μας πείρα  ότι η καλύτερη σε απόδοση μέθοδος είναι η εναπόθεση υλικού με την τεχνική microbolus ανά 3mm- 5mm στο χόριο η το υπόδερμα ανάλογα με το πρόβλημα. Το υλικό έχει τεράστια σημασία όπως μπορεί εύκολα κάποιος να αντιληφθεί  και εκτός των ποικίλων  άλλων συστατικών του , ανάλογα με την ένδειξη, συνιστούμε  απαραίτητα  και την ύπαρξη   υαλουρονικού οξέος  χαμηλής γεφύρωσης. Ο συνδυασμός δε με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες που λαμβάνονται από το ίδιο το αίμα του ασθενούς (PRP Plateled Rich Plasma) , που απομονώνονται μετά από φυγοκέντρηση και ενεργοποιούνται πριν την έγχυση,  είναι η ποιό σύγχρονη τάση στην τεχνική της μεσοθεραπείας και με πολύ θεαματικά αποτελέσματα.

Υπάρχουν  και άλλοι τρόποι μεσοθεραπείας όπως το microneedlind που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα όταν γίνεται με συνδυασμό ραδιοσυχνοτήτων.

JALUPRO

JALUPRO® CLASSIC

Αποκαθιστά την λάμψη και την σφριγηλότητα στο θαμπό δέρμα, προλαμβάνει και μειώνει τη χαλάρωση του δέρματοs (προσώπου και σώματοs), μειώνει τις λεπτέs
γραμμέs και τα σημάδια έκφρασηs, αποτρέπει την ελάστωση, βελτιώνει την εμφάνιση των σημαδιών (συμπεριλαμβανομένου τα σημάδια ακμήs), τα χηλοειδή και τις ραγάδεs.

ΠΩΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ
2 αποστειρωμένα φιαλίδια που περιέχουν 100 mg λυοφιλοποιημένων αμινοξέων (γλυκίνη, L-προλίνη, L-λυσίνη, L-λευκίνη) (Α) και 2 αποστειρωμένεs αμπούλεs που περιέχουν υαλουρονικό οξύ 30 mg /3 ml (200 kDa) (Β).

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Το προϊόν πρέπει να αναμιχθεί: διαλύουμε το φιαλίδιο με το υαλουρονικό οξύ (Β) στο φιαλίδιο των αμινοξέων (Α).
Το αποτελέσματα θα είναι ένα διαυγέs διάλυμα χωρίς σωματίδια, το οποίο εγγυάταιμια ομοιόμορφη και ασφαλή διάχυση στις επιθυμητέs περιοχέs. Η δόση του μείγματοs είναι ιδανική για μια πλήρη θεραπεία (πρόσωπο ή / και το λαιμό ή ένα καθορισμένο μέροs του σώματοs).

ΤΟ JALUPRO® ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ JALUPRO®
Μια σειρά από 3/4 θεραπείεs ανά διαστήματα 1/2 εβδομάδων, 2 φορέs το χρόνο.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Το διάλυμα μπορεί να εγχυθεί στο δικτυωτό (κατώτερο) ή θηλώδεs (ανώτερο) χόριο με οποιαδήποτε τεχνική. Προτείνεται να χρησιμοποιείται βελόνα 30G.

JALUPRO® HMW
Έχει μελετηθεί έτσι ώστε να παρέχει δράση Βιοαναζωογόνησηs σε περιοχέs
όπου το δέρμα έχει πολύ έντονα σημάδια (ακμήs, έκφρασηs, βαθιέs ρυτίδεs
και ιδίωs εκείνεs του λαιμού και ντεκολτέ).

ΠΩΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ
1 προγεμισμένη σύριγγα που περιέχει μη πυρετογόνο υαλουρονικό οξύ 20mg (1200/1400 kDa) (Α), και ένα φιαλίδιο 80 mg αποστειρωμένου διαλύματοs αμινοξέων
(γλυκίνη, L-προλίνη, L-λυσίνη, L- λευκίνη ΗCΙ) (Β). Δεν περιλαμβάνει βελόνα.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Το προϊόν πρέπει να αναμιχθεί: Εφαρμόζουμε μια βελόνα 27G στη σύριγγα και εγχύουμε το υαλουρονικό οξύ μέσα στο φιαλίδιο των αμινοξέων, στη συνέχεια ανακινούμε το φιαλίδιο
μέχρι να έχουμε ένα μετρίωs ιξώδεs διάλυμα. Η ποσότητα του προϊόντοs που εγχέεται εξαρτάται από διάφορουs παράγοντεs (βάθοs των ρυτίδων, ένταση των σημαδιών έκφρασηs, κλπ.), καθώs και κατά την κρίση του ιατρού.

ΤΟ JALUPRO® ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ JALUPRO® HMW
Μια σειρά από 2/3 θεραπείεs ανά διαστήματα 1/2 εβδομάδων, 2 φορέs το χρόνο.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Μπορεί να εγχυθεί στο δικτυωτό (κατώτερο) ή θηλώδεs (ανώτερο) χόριο με οποιαδήποτε τεχνική (γραμμική έγχυση/lineαr, πολλαπλή διάτρηση/multi puncture,
σε πλέγμα/grid, δίκην βεντάλιαs/fαη). Προτείνεται να χρησιμοποιείτε βελόνα 27G. Δυνατή και η χρήση κάνουλαs.

REVITACARE
Bio-Revitalization
(Dermal Booster)

Θεραπεία αντιγήρανσης σε ώριμο δέρμα, ή δέρμα με  βλάβες, για  φυσικό και άμεσο αποτέλεσμα. Περιέχει μη διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ και πολυβιταμίνες

Αποκαλύπτει την ομορφιά του δέρματος σας με φυσικό γέμισμα των λεπτών γραμμών και ρυτίδων , με βαθιά ενυδάτωση και προστασία ενάντια στην εξωτερική φθορά του δέρματος. Δίνει λάμψη. Μαλακώνει την επιδερμίδα. Συσφίγγει το δέρμα.

Πρωτόκολλο  τριών συνεδριών με τρείς μήνες διάστημα μεταξύ τους και μία συνεδρία κάθε τρείς μήνες για την διατήρηση του αποτελέσματος.

NANOFAT -STEM CELL GRAFTING
ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ

Η μεταφορά Μίκρο και νάνο λίπους και βλαστοκυττάρων  υποδερμικά για την αναγέννηση του δέρματος , την ενίσχυση και βελτίωση της υφής, της  σύστασης, της ποιότητας  του αλλά  και την αναζωογόνηση των τριχοθυλακίων στο τριχωτό της κεφαλής, αποτελεί την ποιό σύγχρονη εξέλιξη στην πλαστική χειρουργική . Το λίπος είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα και η συλλογή των βλαστοκυττάρων γίνεται με ειδικές κάνουλες στα πλαίσια μιας διαδικασίας λιποαναρρόφησης που μπορεί να γίνει και στα πλαίσια μίας ελάχιστα επεμβατικής θεραπείας.  Η  απομόνωσης των βλαστοκυττάρων και του νάνο και Μίκρο λίπους γίνεται με ειδική τεχνική και  ειδικά φίλτρα. Τα βλαστοκύτταρα εγχύονται υποδερμικά με την τεχνική της μεσοθεραπείας και αναζωογονούν το τριχωτό της κεφαλής, το πρόσωπο, την περιοφθαλμική περιοχή,  τον λαιμό και  το σώμα. Η θεραπεία είναι πολλά υποσχόμενη και για την αντιμετώπιση των αλωπεκιών, των ουλών, των μαύρων κύκλων των ματιών και των ερυθρών ραγάδων.

Τα  αποτελέσματα της θεραπείας γίνονται αντιληπτά σε  4 περίπου εβδομάδες ενώ παρατηρείται μια συνεχής βελτίωση τον πρώτο χρόνο  με τα αποτελέσματα να διαρκούν για αρκετά χρόνια μετά .

Προτείνεται η χρήση δύο τουλάχιστον συνεδριών σε διάστημα 3 μηνών . Μπορούμε να επαναλάβουμε την διαδικασία όποτε το κρίνουμε απαραίτητο και όσες φορές επιθυμούμε κατά τα επόμενα έτη.