ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ HIFU ULTHERA

ULTHERA ®   HIFU DEEPSEE

 

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό  είναι ένα όμορφο και σφριγηλό δέρμα προσώπου η  σώματος. Ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικό είναι αυτό όταν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ένα  χειρουργικό Lifting.

Το Ulthera ® HIFU DEEPSEE επιτυγχάνει την σύσφιξη των ιστών ακόμα και σε μεγάλο  βάθος με εστιασμένους υπέρηχους  υψηλής συχνότητας.

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία που εφαρμόζεται στο ιατρείο. Χρειάζεται καλή γνώση της ανατομίας και της συμπεριφοράς των ιστών από εξειδικευμένο ιατρό για τη χρήση του στην περιοχή του προσώπου σε βάθος για να είναι ασφαλές στη σωστή ένταση και για να έχει αποτέλεσμα. Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή από τον ασθενή και οι πολύ μικρές ενοχλήσεις  στο δέρμα που μπορεί να υπάρξουν , φεύγουν σε 2-5 μέρες  κατά προσέγγιση.Προσφέρει βαθιά σύσφιξη μέσω εξάχνωσης των στοχευόμενων ιστών και ενεργοποίησης του μηχανισμού επούλωσης των ινοβλαστών στις περιοχές εφαρμογής. Ανορθώνει και ανανεώνει το πρόσωπο περιοφθαλμικά, στο υπερόφρυο ,στο περίγραμμα του προσώπου, στα ζυγωματικά και τα μάγουλα δρώντας σε  διαφορετικά επίπεδα βάθους (επίπεδο του μυός του SMAS και του δέρματος  = 4,5 mm, 3mm  και 1,5mm αντίστοιχα ). Επίσης η δράση του βελτιώνει εντυπωσιακά τον χαλαρωμένο λαιμό και το διπλοσάγονο και το ντεκολτέ. Το δέρμα αποκτά κολλαγόνο και η ανάπλαση μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Τα  αποτελέσματα είναι άμεσα και η θεραπεία μπορεί να γίνει με μία μόνο εφαρμογή.

Όταν η θεραπεία γίνεται από πλαστικό χειρουργό με καλή γνώση της ανατομικής του προσώπου και του SMAS  ειδικότερα, τότε η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής , μη-επεμβατική, με ελάχιστο έως καθόλου χρόνο αποθεραπείας και προπαντός με ωραίο αποτέλεσμα !

Μπορούμε για  πολύ θεαματικά αποτελέσματα να συνδυάσουμε το Ulthera ® HIFU DEEPSEE με άλλες θεραπείες όπως τις ενέσιμες  θεραπείες  (BOTOΧ – Υαλουρονικό οξύ – Μεσοθεραπείες) ή  την λιπομεταφορά και μεσοθεραπεία αντιγήρανσης με Μίκρο-Νάνο λίπος και βλαστοκύτταρα (nanofat/stemcεlls grafting ) κλπ.

Συχνές Ερωτήσεις

Είμαι υποψήφιος/α για θεραπεία με Ulthera ® HIFU DEEPSEE  ;

Μπορεί να είστε υποψήφιος/α για ενέσιμη μεσοθεραπεία αν είστε ενήλικας , δεν είστε έγγειος, δεν έχετε ανοικτό τραύμα ή βλάβη  στην περιοχή της εφαρμογής  της θεραπείας, αν δεν έχετε σοβαρή κυστική ακμή και αν δεν έχετε μεταλλικά ενθέματα (σιδεράκια, βηματοδότης, κτλ). Μια συνάντηση με τον πλαστικό χειρουργό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε αν η θεραπεία αυτή είναι κατάλληλη για εσάς.

​Τι γίνεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας ;

Η θεραπεία γίνεται “μία και έξω”. Δηλαδή σε μόλις μια  συνεδρία. Εφαρμόζουμε  υψηλής έντασης εστιασμένη δέσμη υπερήχων, σε σημεία του προσώπου προσχεδιασμένα  και σε προκαθορισμένα αλλά διαφορετικά βάθη ώστε να προκαλέσουμε μικροεστίες θερμικής συρρίκνωσης σε βάθος 1.5 mm, 3 mm και 4.5 mm (Μίκρο-Εστιασμός Υπερύθρων Υψηλής Ενέργειας). Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται αμέσως και συνεχίζει να βελτιώνεται κατά το επόμενο χρονικό διάστημα  λόγω της ενεργοποίησης του επουλωτικού μηχανισμού από τις μικροθερμικές βλάβες και κατ΄επέκταση λόγω παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιτυγχάνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα φυσικό, ομοιογενές και ήπιο λίφτιγκ που συνδυάζεται με σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος.

Αν και η τεχνική της  θεραπείας είναι φαινομενικά απλή, χρειάζεται πολύ καλή εμπειρία και γνώση για να αποφευχθούν λάθη. Τα πρωτόκολα εφαρμογής μπορούν να εξατομικευτούν  κατ΄εκτίμηση, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε προσώπου και τις επιθυμίες του ασθενούς. Η θεραπεία , ( εφόσον ο ασθενής το επιθυμεί και ο ιατρός εγκρίνει ) μπορεί να επαναληφθεί κατά την διάρκεια του έτους η των επόμενων ετών ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να ακολουθήσω οδηγίες μετά τη θεραπεία;

Μετά την θεραπεία θα απαιτηθεί να ακολουθήσετε απλές οδηγίες. Άμεσα θα παρατηρήσετε τις αλλαγές στο πρόσωπό σας και τις επόμενες μέρες θα δείτε και επιπλέον βελτίωση. Είναι φυσιολογικό να παρατηρήσετε κάποια  μικρά μαδήματα και ερυθρότητα μετά τη διαδικασία. Επίσης είναι δυνατό να παρατηρήσετε μουδιάσματα ή μικρούς πόνους στο πρόσωπο από μικροερεθισμούς των νεύρων και των μυών . Τα  συμπτώματα αυτά είναι ήπια και υποχωρούν συνήθως μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες  και σπανίως εντός λίγων βδομάδων (2 μέρες έως 6 εβδομάδες).