Αντώνιος Κριθάρης MD, PHD | Πλαστικός Χειρουργός ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

FILLERS
“LIQUID LIFTING”

FILLERS

Υαλουρονικό οξύ (Hyalouronic acid)

Πρόκειται για την συνθετική μορφή ενός φυσικού συστατικού (πολυσακχαρίτης) που βρίσκεται άφθονο στο ανθρώπινο δέρμα και περιβάλει μαζί με  μόρια κολλαγόνου και άλλων πρωτεϊνών τα κύτταρα του δέρματος (extracellular matrix). Μία κύρια ιδιότητά του είναι η πρόσληψη και συγκράτηση του νερού, ενώ ταυτόχρονα δίνει ελαστικότητα και σφριγηλότατα στο δέρμα. Η χαμηλή αντιγονικότητα (έχει ελάχιστες αναφορές αντιδράσεων υπερευαισθησίας  και αλλεργίας στην διεθνή  βιβλιογραφία) και η ιδιότητα του που μας επιτρέπει να το παράγουμε με διάφορες μορφές γεφύρωσης και μήκους αλυσίδων μορίου και ποικιλία μεγέθους μικροτεμαχιδίων (γεγονός που του δίνει μεγάλο φάσμα  ρευστότητας ή και ελαστικότητας), το καθιστά εξαιρετικό εργαλείο για ενέσιμες θεραπείες πλαστικής χειρουργικής με τεράστιο εύρος εφαρμογών.

Σε γενικές γραμμές προϊόντα υψηλής γεφύρωσης είναι κατάλληλα για απόδοση όγκων όπως στις περιοχές των ζυγωματικών και της γνάθου, ενώ χαμηλής γεφύρωσης προϊόντα είναι κατάλληλα για τις πολύ λεπτές ρυτίδες και για τις περιοχές των βλεφάρων περικογχικά. Κατάλληλης  γεφύρωσης υλικό χρησιμοποιούμε για χείλη, βαθιές ρυτίδες κροτάφους, γωνίες στόματος και ρινοπαρειακές αύλακες. Χαμηλής γεφύρωσης υαλουρονικό οξύ έχει ποιο σύντομο χρόνο ζωής σε σχέση με υψηλής γεφύρωσης που μπορεί να έχει και πάνω από 18 – 24 μήνες διάρκεια (αναλόγως και της θέσης και ιδιοσυγκρασίας του μεταβολισμού του εκάστοτε οργανισμού). Γενικά 8 έως 12 μήνες είναι η μέση διάρκεια ενός υλικού υαλουρονικού οξέος.

Εκτός από την γεφύρωση όμως υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά όπως της δομής του μορίου ή της πυκνότητας και της μορφής διάθεσης του υαλουργικού οξέος που παρουσιάζουν τεχνολογική υπεροχή και σημαντικά πλεονεκτήματα ως προς την επίτευξη ενός φυσικού και επιθυμητού αποτελέσματος. Οι πλέον εξελιγμένες και σύγχρονες  τεχνολογίες ενέσιμων υαλουρονικού οξέος  χρησιμοποιούνται στο ιατρείο μας (Juviderm, LG, Teosyal, Restilan). Πολύ σημαντική είναι η συνεισφορά του υαλουρονικού οξέος στις  μεσοθεραπείες. Για αυτές αναφέρομαι ποιο ειδικά στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Συχνές Ερωτήσεις

Είμαι υποψήφιος/α για ενέσιμη θεραπεία με ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ;

Μπορεί να είστε υποψήφιος/α για θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αν είστε ενήλικας, αν δεν έχετε αλλεργία στο υαλουρονικό οξύ ή στο τοπικό αναισθητικό (ξυλοκαίνη), και αν δεν έχετε ενεργή λοίμωξη ή λοίμωξη κοντά στο σημείο έγχυσης. Δεν αποτελούν αντένδειξη για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ τα αυτοάνοσα νοσήματα όπως, δερματομυοσίτιδα, πολυμυοσίτιδα, ερυθηματώδης λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα, σκληρόδερμα και για αυτό οι ασθενείς αυτοί επωφελούνται πολύ από τις αισθητικές παρεμβάσεις ενώ  σε κάποιες  περιπτώσεις όπως σε ασθενείς με σκληροδερμία πολλές φορές είναι και μέρος της αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της ασθένειας.

Τι γίνεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας ;

Χρησιμοποιούμε σύριγγες με πολύ λεπτή βελόνη και χορηγούμε το φάρμακο στη κατάλληλη θέση και στο σωστό  βάθος. Αν και η τεχνική της  θεραπείας είναι φαινομενικά απλή, χρειάζεται πολύ καλή εμπειρία και γνώση για να αποφευχθούν λάθη που μπορεί να δημιουργούν αφύσικο αισθητικό αποτέλεσμα κατά την λειτουργία των μιμητικών μυών. Η πρακτική μας στηρίζεται στη φιλοσοφία του “φυσικού αισθητικού αποτελέσματος” και γι’ αυτό το πρωτόκολλο εξατομικεύεται κάθε φορά, κατ΄εκτίμηση, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε προσώπου και τις επιθυμίες του ασθενούς.

Θα πρέπει να ακολουθήσω  μετεγχειρητικές οδηγίες μετά τη χειρουργική επέμβαση βλεφάρων;

Μετά την θεραπεία θα απαιτηθεί να ακολουθήσετε απλές οδηγίες. Άμεσα θα παρατηρήσετε τις αλλαγές στο πρόσωπό σας και τις επόμενες μέρες θα δείτε και επιπλέον βελτίωση. Είναι φυσιολογικό να παρατηρήσετε κάποια  μικρά οιδήματα και μώλωπες μετά τη διαδικασία. Τα  συμπτώματα αυτά υποχωρούν συνήθως μέσα σε λίγες ώρες ή μέρες.

ΠΡΙΝ 2016

ΜΕΤΑ 2016

ΜΕΤΑ
2018 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ