Laser Αποτρίχωσης Αλεξανδρίτη

Η αξεπέραστη ποιότητα του Αλεξανδρίτη της Cynosure Apogee 9300  και του εκπληκτικού συστήματοσς ψύξης Zimmer-Cynosyre Smart Cool, μαζί για πραγματικά  ριζική και ανώδυνη αποτρίχωση, είναι στο ιατρείο μαςκαι  στην διάθεσή σας .

Εφαρμόζουμε  εξατομικευμένα προτόκολα για κάθε περίπτωση δέρματος .

IPL

Φωτοανάπλαση – φωτοθεραπεία με ενισχυμένο παλμικό φώς (IPL)

Το ενισχυμένο παλμικό φώς της BIOS ITALIA (APL) -IPL- μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές στην μη επεμβατική πλαστική χειρουργική ανάλογα με το κρύσταλλο-φίλτρο που επιλέγουμε.  Δηλαδή ανάλογα με το επιλεγμένο εύρος φάσματος συχνοτήτων ακτινοβολίας που χρησιμοποιούμε. Αυτό αφορά μήκη κύματος από 550nm έως 1200nm  που αντιστοιχούν στο φάσμα του φωτός.  Το έντονο παλμικό φως αποτελεί την ποιό ενδεδειγμένη λύση στην φωτοθεραπεία/φωτοανάπλαση του δέρματος Οι σύγχρονες τεχνολογίες  ενισχυμένου παλμικού φωτός- IPL όπως της BIOS ITALIA ,επιλέγονται για μια σειρά ποιοτικών χαρακτηριστικών που τις καθιστούν πολύτιμες όπως το εύρος των εφαρμογών, η αποτελεσματικότητα τους  και το ότι δεν υπάρχουν  μακροπρόθεσμες παρενέργειες μετά από την εφαρμογή.

 Μπορούν όμως να εμφανιστούν ερυθρότητα και οίδημα η υπομελάχρωση/υπερμελάχρωση που φεύγουν βραχυπρόθεσμα.

Στο ιατρείο μας  εφαρμόζεται  η θεραπεία φωτοανάπλασης και αναλόγως  το πρόβλημα επιλέγουμε το μήκος κύματος και το πρωτόκολο συνεδριών.Συνήθως επιλέγεται  εφαρμογή IPL ανά 2 εβδομάδες για 4 εώς 8 συνεδρίες..

Αποτρίχωση με IPL /Laser

Οι τρίχες που απορροφούν με την μελανίνη  τους την ακτινοβολία που αντιστοιχεί στο κόκκινο φώς αποπίπτουν εντός 10  έως  20 ημερών, αφήνοντας ένα απαλό άτριχο δέρμα.

 Η απορρόφηση της ακτινοβολίας από την μελανίνη στον  θύλακα της τρίχας που βρίσκεται σε αναγεννή φάση  ανάπτυξης την καθιστούν ανίκανη πια να αναγεννηθεί.  Επαναλαμβανόμενες συνεδρίες ( ανα 40-50 μέρες)  οδηγούν σταδιακά σε αδύναμη και αραιή τριχοφυΐα της φώτο-εκτιθέμενης περιοχής έως  την ριζική αποτρίχωσή της. Αν και όλες οι τρίχες πέφτουν μετά από κάθε συνεδρία αποτρίχωσης, μόνο το 20%  που βρίσκεται σε αναγεννή φάση αποπίπτει οριστικά. Για τον λόγο αυτό χρειάζονται αρκετές συνεδρίες έως τη ριζική αποτρίχωση.  Για να διατηρηθεί το καλό αποτέλεσμα 85% – 95% ριζική αποτρίχωση, θα πρέπει να επαναλαμβάνονται   2 συνεδρίες IPL  η Laser αποτρίχωση κάθε χρόνο.

Η αποτελεσματικότητα  της θεραπείας εξαρτάται από την θέση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας καθότι κάποιες περιοχές όπως ο λαιμός  το πρόσωπο  και η κοιλιά είναι ορμονικά εξαρτώμενες, από τον τύπο του δέρματος (κατά Fitzpatrick type) και από το χρώμα της τρίχας.  Άσπρα δέρματα με σκούροχρωμες τρίχες είναι ιδανικά. Επίσης η κληρονομικότητα και η χρήση κάποιων φαρμάκων είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την αποτελεσματικότητα.

 Όλες αυτές οι παράμετροι αφορούν την αποτρίχωση είτε με Laser είτε με ενισχυμένο παλμικό φως. H διαφορές βρίσκονται στο γεγονός ότι το Laser εκπέμπει μία συγκεκριμένη μονοχρωματική συχνότητα (ένα μήκος κύματος) που την καθιστά εξειδικευμένη, περιορίζοντας όμως το εύρος δράσης . Τα Laser που χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση είναι ο Αλεξανδρίτης που εκπέμπει δέσμη φωτός στα 755nm, Το διοδικό Laser στα 800-810nm και το Nd-YAG στα 1064nm. To Diode Laser και το  Nd-YAG  Laser πηγαίνει βαθύτερα καταστρέφοντας ολόκληρο τον θύλακο της τρίχας αλλά με μικρότερη απορρόφηση από την μελανίνη της τρίχας. Είναι καλύτερα για ποιό σκουρόχρωμα δέρματα ή για βαθιές τρίχες όπως συναντώνται στους άνδρες. Ο Αλεξανδρίτης είναι ποιό ειδικός για απορρόφηση από την μελανίνη της τρίχας αλλά μπορεί να προκαλέσει ποιο εύκολα εγκαύματα σε σκούρες επιδερμίδες.

 Το ενισχυμένο παλμικό φως έχει μεγάλο εύρος που αρχίζει περίπου από τα 520nm  έως τα 1200nm.

ΕΥΡΥΑΓΓΕΊΕΣ

Πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα μικρών κιρσών  ή  παρουσιάζουν πολύ λεπτέςς ευρυαγγείες που μοιάζουν με ιστό αράχνης. Η θεραπεία τους απαιτεί συνήθως των συνδιασμό του παλμικού φωτός IPL 530nm  ή των LASER (Nd-Yag, Ruby, Qswiched) κυρίως γιά τις ποιό μικρές ευρειαγγείες  και της ενέσιμης  σκληροθεραπείας . Κάποιες φορές όπως στα αιμαγγειώματα ειδικών θέσεων  ή σε σηραγγώδη αιμαγγειώματα η θεραπεία είναι ποιό σύνθετη υπόθεση που μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική αντιμετώπιση , ακτινοθεραπεία ή ενίοτε απλή παρακολούθηση.