ΜΑΣΤΟΠΗΞΙΑ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

Είναι πολλοί οι παράγοντες  που συμβάλλουν στην δημιουργία πτωτικών μαστών, όπως παραδείγματος χάρη η  ηλικία,  ένα  ιστορικό σημαντικής απώλειας βάρους , ο δείκτης μάζας σώματος, το μέγεθος του σουτιέν, και ο αριθμός των κυήσεων που είχατε. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προϋπάρχουν ακόμα και εκ γενετής  σύνθετα προβλήματα όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στους σωληνωτούς πτωτικούς μαστούς .

Σε ένα χειρουργείο μαστοπηξίας η έκταση των τομών  εξαρτάται από το βαθμό της πτώσης (κατά την ταξινόμηση του Backer).Η ήπια πτώση μπορεί συχνά να διορθωθεί με μια απλή τομή γύρω από την περιοχή. Σε πιο σοβαρές πτώσεις απαιτούνται μεγαλύτερες τομές .

Μια σωστά σχεδιασμένη και εκτελούμενη μαστοπηξία θα αυξήσει και θα προσθέσει σταθερότητα στο στήθος σας αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος και σφίγγοντας τον περιβάλλοντα ιστό για να στηρίξει το νέο περίγραμμα του μαστού. Οι μετεγχειρητικές ουλές στα σημεία των  τομών μόνιμες , αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις θα εξασθενίσουν και θα βελτιωθούν  εμφανισιακά με την πάροδο του χρόνου.

Μια επέμβαση μαστοπηξίας , ωστόσο, δεν θα αλλάξει πολύ το μέγεθος του μαστού και δεν θα προσθέσει στρογγυλότητα στον άνω πόλο του. Για το λόγο αυτό,  συνδιάζουμε την μαστοπηξία με την επέμβαση αύξησης του μαστού για την αντιμετώπιση ταυτόχρονα  του σχήματος και του μεγέθους.

Χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση διαφορετικές τεχνικές για την επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από τον ανορθωμένο, αρμονικό και γεμάτο μαστό, χωρίς περιττές ουλές και πάντοτε  με προτεραιότητα στην φυσιολογική λειτουργεία του.

 Είναι δυνατό να συνδυάσουμε την μαστοπηξία και την αυξητική με ένθεμα από περιθηλαία προσπέλαση (είσοδος του ενθέματος από τη θηλή) για μικρότερη ουλή και κυκλοτερή πέριξ της ουλής αναδιάταξη του μαστου και του δερματός του (Benneli),  ενώ  σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο ίδιος ο κατώτερος πόλος του μαστού ως αυτόλογο ένθεμα αναδιατάσσοντας το στήθος.

Ένα άλλο παράδειγμα μαστοπηξίας που προτιμάμε και επιδιώκουμε διεγχειρηντικά εφόσον υπάρχει η ένδειξη είναι ” Vertical Scar  mammoplasty ” όπως περιγράφεται από την Lessur η τον Lassus που δίνει μικρότερες και λιγότερο εμφανείς ουλές .