Αντώνιος Κριθάρης MD, PHD | Πλαστικός Χειρουργός ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΗΡΩΝ

Πολύ συχνά μας επισκέπτονται ασθενείς που επιθυμούν να αντιμετωπίσουμε την έντονη χαλάρωση που έχουν στο δέρμα των μηρών τους. Το πρόβλημα μεγαλώνει με την ηλικία. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι ένα φυσιολογικό μέρος της γήρανσης, εφόσον το επιθυμεί ο ασθενής, έχουμε την δυνατότητα να βελτιώσουμε την αισθητική των μηρών μέσω της δερμολιπεκτομής και της ανύψωσης τους. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης η περίσσεια του δέρματος απομακρύνεται και το δέρμα που παραμένει σφίγγεται και ανυψώνεται για να διορθωθεί η εμφάνιση του μηρού. Η επέμβαση μπορεί να συνδυαστεί με ταυτόχρονη λιποαναρρόφηση,  λιπογλυπτική ή και άλλες επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής των  άλλων τμημάτων του σώματος ώστε να έχουμε μια συνολικά βελτιωμένη εμφάνιση.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς γίνεται το Thigh Lifting;

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι ανέλκυσης μηρών (Thigh Lift). Η εξωτερική ανέλκυση μηρών και η  εσωτερική ανέλκυση. Η επέμβαση πραγματοποιείται με γενική η ραχιαία αναισθησία. Η τομή που γίνεται μας επιτρέπει την πρόσβαση στην  προβληματική περιοχή. Η περίσσεια του δέρματος και του λίπους αφαιρείται. Πριν από την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος, το υπόλοιπο δέρμα ανυψώνεται και κλείνουμε την τομή με ράμματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν με μια διαδικασία ανύψωσης μηρών όπως η κακή ελαστικότητα του δέρματος κατά μήκος των μηρών, ή προβλήματα βάρους που προκαλούν πόνο γύρω από τα πόδια, και κρέμασμα του δέρματος που μερικές φορές ερεθίζεται η μολύνεται κατά μήκος του μηρού. Τα προβλήματα αυτά μπορούν να βελτιωθούν σημαντικά με την τεχνική του THIGH LIFTING.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση ανέλκυσης των μηρών;

Είναι πιθανόν μετά την επέμβαση να έχετε παροχετεύσεις τοποθετημένες κάτω από το δέρμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η δημιουργία συλλογής κάτω από την επιφάνεια του δέρματος του μηρού. Για τριάντα ημέρες περίπου θα πρέπει να αποφευχθεί η σωματική άσκηση για να έχουμε καλή επούλωση. Πρέπει επίσης να αποφύγουμε τα  ρούχα που μπορεί να πιέσουν την χειρουργηθείσα περιοχή, διότι είναι  δυνατό να επηρεάσει το μετεγχειρητικό  αποτέλεσμα.