ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση  με την οποία επιτυγχάνουμε την αναζωογόνηση της εμφάνισης των άνω και κάτω βλεφάρων.

Η ηλικία και/ή  η γενετική προδιάθεση  μπορεί να προκαλέσουν  χαλάρωση, περίσσεια και πτώση του δέρματος και των πτυχών του γύρω από τα μάτια και τα βλέφαρα. Αποτέλεσμα αυτού είναι  μια  κουρασμένη και γερασμένη εμφάνιση προσώπου , καθώς και πολλές φορές δυσκολία στην όραση.

Η χειρουργική επέμβαση των βλεφάρων μπορεί, να εξαλείψει τις σακούλες κάτω από τα μάτια, να  απομακρύνει το πρήξιμο των άνω και κάτω  βλεφάρων και να μειώσει την περίσσεια του δέρματος .  Το αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να εμφανίζεται πολλά χρόνια νεώτερος/η, ξεκούραστος/η  και αναζωογονημένος/η.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να αφορά μόνο τα άνω,  μόνο τα κάτω ή και όλα τα βλέφαρα (ολική βλεφαροπλαστική). Όπως προαναφέρθηκε μπορεί να συνδυαστεί με μετωπιαίο, κροταφικό ,   μέσο προσωπικό και προσωπικό Lifting η/και με λιπομεταφορά/ λιπογλυπτική. Κατά προτίμηση γίνεται υπό τοπική αναισθησία και ανάλογα με το  πρόβλημα και την επιθυμία του ασθενούς μπορεί να γίνει σε  κατάλληλα διαμορφωμένο μικροεπεμβατικό χειρουργείο ιατρείου ή νοσοκομείου.

Η  ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της αμέσως μετά το χειρουργείο με οδηγίες. Τα ράμματα αφαιρούνται σε μία εβδομάδα περίπου ενώ το οίδημα και οι εκχυμώσεις κυττάρων υποχωρούν σταδιακά σε δύο περίπου εβδομάδες.

Οι οφθαλμικές παθήσεις όπως το γλαύκωμα, η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και το ξηροδερμία μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία επούλωσης μετά από χειρουργική επέμβαση βλεφάρων.  Άλλες ιατρικές καταστάσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο που σχετίζεται με τη διαδικασία, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις, ασθένειες του θυρεοειδούς και  ο διαβήτης.

Είναι σημαντικό να ενημερώσετε το γιατρό σας αν υποφέρετε από οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις.

   

Συχνές Ερωτήσεις

Είμαι υποψήφιος/α για χειρουργική επέμβαση βλεφάρων;

Μπορεί να είστε υποψήφιος για χειρουργική επέμβαση βλεφάρων αν είστε ενήλικας μη καπνιστής με καλή υγεία. Είναι σημαντικό να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής σας. Μια συνεννόηση με τον χειρουργό σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν οι ιστοί και οι μύες των ματιών σας είναι αρκετά υγιείς ώστε να υποβληθούν σε διαδικασία βλεφαροπλαστικής.

 

Τι γίνεται κατά τη διάρκεια της βλεφαροπλαστικής ;

Θα σχηματίσουμε μια τομή διακριτικά κατά μήκος της φυσικής πτυχής του βλεφάρου ή κατά μήκος της κατώτερης γραμμής βλεφαρίδων. Μέσω αυτών των τομών Θα απομακρυνθεί το περίσσευμα του δέρματος,  του  μυός και του  λίπους. Το λίπος επίσης  ανακατανέμεται ανάλογα το πρόβλημα και την ένδειξη.

 

Θα πρέπει να ακολουθήσω  μετεγχειρητικές οδηγίες μετά τη χειρουργική επέμβαση βλεφάρων;

Η περίοδος ανάρρωσης της χειρουργικής επέμβασης στα βλέφαρα θα απαιτήσει να ακολουθήσετε ειδικές οδηγίες.  Αυτές οι οδηγίες έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την πλήρη αποκατάσταση χωρίς επιπλοκές. Όταν τελειώσει η χειρουργική επέμβαση, τα μάτια σας  καλύπτονται με μικρές γάζες ή/και αλοιφή. Τις επόμενες ημέρες, ενδέχεται να είστε υπεύθυνοι για την εφαρμογή τοπικών φαρμάκων ή την εφαρμογή τοπικής καθαριότητας για πρόληψη  της μόλυνσης. Είναι φυσιολογικό να παρατηρήσετε κάποια οιδήματα και μώλωπες μετά την επέμβαση, που συνήθως θα υποχωρήσουν  μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Περιστατικά από την πρακτική μας
Άνω βλεφαροπλαστική και λιπογλυπτική ματιών και προσώπου
Άνω και κάτω  βλεφαροπλαστική