Αντώνιος Κριθάρης MD, PHD | Πλαστικός Χειρουργός ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

LIFTINGS

Υπάρχουν πολλές τεχνικές χειρουργικού λίφτινκγ που έχουν σκοπό την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος και την επανατοποθέτηση των βαθύτερων στρωμάτων των μαλακών ιστών (SMAS) στην αρχική  τους  θέση.

Οι τεχνικές αυτές μπορούν να είναι περισσότερο η λιγότερο επεμβατικές ανάλογα το πρόβλημα και την επιθυμία του ασθενούς. Μπορεί επίσης να αφορούν συνολικά όλο το πρόσωπο και τον λαιμό η τμήματα του προσώπου όπως το μέτωπο (Μετωπιαίο λίφτινγκ), τον κρόταφο (κροταφικό λίφτινγκ), το μέσο πρόσωπο (Μέσο προσωπικό λίφτινγκ), το προσωπικό ολικό  λίφτινγκ και το λίφτινγκ λαιμού. Κάποιες τεχνικές μπορούν να συνδυαστούν με βλεφαροπλαστική  και αντίθετα κάποιες βλεφαροπλαστικές συνδυάζονται περίφημα με προσωπικό, μέσο προσωπικό  ή/και μετωπιαίο λίφτινγκ.

Πιο αναλυτικά:

BROW/FOREHEAD LIFTING
 

Το  Lifting φρυδιών και μετώπου είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την ανύψωση των φρυδιών και την εξάλειψη των βαθιών ρυτίδων και των γραμμών συνοφρύωσης που σχηματίζονται  κατά μήκος του μετώπου και μεταξύ των φρυδιών .

Οι ρυτίδες αυτές είναι  επίσης γνωστές και ως γραμμές έκφρασης και είναι συχνά πολύ βαθιές .

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, το φρύδι μπορεί να κρεμάσει χαμηλά ή  και να πέσει πάνω στην περιοχή των  ματιών, κάνοντας το πρόσωπο να φαίνεται κουρασμένο ή γηρασμένο. Η ανύψωση του φρυδιού μπορεί να αποκαταστήσει μια νεανική εμφάνιση και μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια.

Εκτός από το Lifting του μετώπου και των φρυδιών, πολλοί άνδρες και γυναίκες υποβάλλονται ταυτόχρονα σε χειρουργική επέμβαση βλεφάρων (βλεφαροπλαστική) για να ανασηκώσουν τα βλέφαρα, καθώς και ένα πλήρες Facelifting για να διορθώσουν δερματικά και μυϊκά προβλήματα κατά μήκος του κάτω προσώπου και του λαιμού.

Συχνές Ερωτήσεις :

Είμαι υποψήφιος/α για Lifting μετώπου, φρυδιών  (FOREHEAD, BROW LIFT);

Μπορεί να είστε υποψήφιος για Lifting μετώπου ή φρυδιών, εάν έχετε πτωτικό φρύδι ή βαθιές γραμμές και ρυτίδες στο μέτωπό σας και γύρω από την περιοχή των άνω ματιών σας. Μια επίσκεψη με τον πλαστικό χειρουργό κ. Κριθάρη θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν η επέμβαση  είναι κατάλληλη για εσάς με βάση τη γενική υγεία και τις προσδοκίες σας για το αποτέλεσμα.

Ποιά είναι η διαδικασία του Lifting μετώπου, φρυδιών;

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου γίνεται μια τομή κατά μήκος της κορυφής του κεφαλιού (στο τριχωτό), είτε στη γραμμή του υπερόφρυου τόξου (φρύδι).  Είναι μέσω αυτής της τομής που θα σηκώσουμε προσεκτικά το μέτωπό σας και θα απομακρύνουμε την περίσσεια του δέρματος από το τριχωτό της κεφαλής.

Θα χρειαστούν μετεγχειρητικές οδηγίες μετά από τη χειρουργική επέμβαση στο μέτωπό και στο φρύδι;

Ναι, θα  σας παρέχουμε σαφείς και συγκεκριμένες οδηγίες για την περίοδο ανάρρωσής σας.

Μετά το χειρουργείο το μέτωπό σας και η περιοχή του φρυδιού θα τυλιγχθούν για να αποτρέψουμε το οίδημα και τον μώλωπα.

Στο σπίτι, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τοπικά φάρμακα και θα λάβετε προφορικές οδηγίες για να διευκολυνθεί μια υγιή διαδικασία επούλωσης.

Μπορεί επίσης να σας δοθούν οδηγίες για να αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες τις ημέρες που ακολουθούν τη διαδικασία και να σας κλείσουμε ραντεβού για παρακολούθηση στο ιατρείο σε 1-2 εβδομάδες.

 
FACE-NECK  LIFTING

Το facelift -γνωστό και ως ριτιδεκτομή- είναι μια αισθητική χειρουργική επέμβαση που έχει σαν στόχο να αποκαταστήσει την νεανική εμφάνιση στο πρόσωπο και το λαιμό. Αυτή η χειρουργική επέμβαση χρησιμοποιείται συχνά όταν λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες επιπέδου ιατρείου/κλινικής, όπως αναλύονται στην ενότητα των Μίκρο-επεμβατικών θεραπειών προσώπου, ή παρακάτω στην παράγραφο των MINI LIFTINGS, αποτυγχάνουν να δώσουν επαρκή αποτελέσματα.

Τα Facelifts μπορούν να αφαιρέσουν βαθιές γραμμές και πτυχές του προσώπου. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να αποκαταστήσουν τον νεανικό όγκο στο πρόσωπο και να βελτιώσουν τον υποκείμενο μυϊκό τόνο που συμβάλλει στο σχηματισμό των σιαγόνων. Αν και τα διάφορα  λίφτινγκ  δεν μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία της γήρανσης, μπορούν όμως να κάνουν το πρόσωπο  να φαίνεται πολλά χρόνια νεότερο. Ειδικά όταν συνδυάζονται με Lifting φρυδιών ή χειρουργική επέμβαση βλεφάρων, τα οποία βοηθούν στην ανύψωση και την αναζωογόνηση των ματιών και της  γραμμής του υπερόφρυου τόξου.

Η πλειοψηφία των liftings εκτελείται σε γυναίκες, από τις οποίες οι περισσότερες είναι άνω των 40 ετών.

Συχνές Ερωτήσεις

Είμαι υποψήφιος/α για facelift;

Μπορεί να είστε υποψήφιος/α για ένα facelift αν είστε υγιής μη καπνιστής που ενοχλείστε από τις αλλαγές στον μυϊκό τόνο ή στο δέρμα του προσώπου σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα facelifts και αν αυτή η επέμβαση θα είναι η σωστή για σας, προγραμματίστε ένα ραντεβού μαζί μας για να σας ενημερώσουμε.

Τι γίνεται κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας λίφτινγκ λαιμού προσώπου;

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιείται είτε με ενδοφλέβια καταστολή είτε με γενική αναισθησία.  Σχηματίζουμε μια τομή κατά μήκος της πτυχής που το αυτί σας συναντά το πρόσωπό σας και πίσω από τον πρόσθιο χόνδρο του αυτιού (τράγος). Ανάλογα με την επιθυμητή κατά περίπτωση έκταση της διαδικασίας, η τομή μπορεί να επεκταθεί προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών. Αναδιανέμουμε  το λίπος στο πρόσωπο, το λαιμό και κατά μήκος της γνάθου. Η περίσσεια του δέρματος θα αφαιρεθεί και οι υποκείμενοι μύες και οι ιστοί θα αρθούν για να σχηματίσουν πιο νεανική εμφάνιση. Μπορεί να χρειαστεί λιποαναρρόφηση σε κάποιες περιοχές όπως ο λαιμός ή μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λιπώδη  ιστό ( MICRO-NANO FAT).

Θα χρειαστεί να ακολουθήσω ειδικές μετεγχειρητικές οδηγίες μετά  το χειρουργείο;

Η ανάρρωση μετά από ένα  Facelift διαρκεί αρκετές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να λάβετε φαρμακευτική αγωγή και  προφορικές οδηγίες για να διευκολύνετε μια υγιή διαδικασία επούλωσης. Μπορεί επίσης να σας δοθούν οδηγίες να αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες τις ημέρες που ακολουθούν το χειρουργείο.

Θα σας κλείσουμε επίσης τα ραντεβού για παρακολούθηση στο ιατρείο μας για τις επόμενες εβδομάδες.

ΜΙΝΙ LIFTS

Τα “μίνι λίφτινγκ” είναι λιγότερο επεμβατικές τεχνικές λίφτινγκ με μικρές ανασπάσεις (αποκολλήσεις) ή με περιορισμένη αφαίρεση δέρματος (ανάλογα με το πρόβλημα) και πολύ συχνά με τη χρήση  τελευταίας τεχνολογίας νημάτων ή ραμμάτων για την ανόρθωση του SMAS  και του λαιμού.

Συνήθως  αφορούν τμήματα του προσώπου όπως το μέτωπο (μετωπιαίο λίφτινγκ), τον κρόταφο (κροταφικό λίφτινγκ) μαζί με το μέσο πρόσωπο (Μέσο προσωπικό λίφτινγκ), το προσωπικό ολικό  λίφτινγκ και το λίφτινγκ λαιμού. Συχνότατα  και οι  βλεφαροπλαστικές συνδυάζονται περίφημα με κροταφικό, προσωπικό, μέσο προσωπικό ή με μετωπιαίο μίνι λίφτινγκ.

Τα ΜINI LIFTINGS μπορεί να γίνουν ως μικρή επέμβαση  στο  ιατρείο υπό τοπική αναισθησία και οι τεχνικές παράμετροι εξατομικεύονται κατά περίπτωση.​

 

Συχνές Ερωτήσεις

Είμαι υποψήφιος για ένα mini facelift;

Μπορεί να είστε υποψήφιος για ένα facelifting αν είστε υγιής, μη καπνιστής, που ενοχλείται από τις αλλαγές στον μυϊκό τόνο ή το δέρμα του προσώπου σας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα minifacelifts και για το αν αυτή η διαδικασία θα μπορούσε να είναι η σωστή για σας, προγραμματίστε ένα ραντεβού μαζί μας για να ενημερωθείτε.

Θα χρειαστεί να ακολουθήσω ειδικές μετεγχειρητικές οδηγίες μετά  το χειρουργείο;

Η ανάρρωση μετά από ένα  mini Facelift διαρκεί λίγες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων πρέπει να λάβετε  φαρμακευτική αγωγή και  προφορικές οδηγίες για να διευκολύνετε μια υγιή διαδικασία επούλωσης. Μπορεί επίσης να σας δοθούν οδηγίες  να αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες τις ημέρες που ακολουθούν το χειρουργείο και να σας κλείσουμε ραντεβού για παρακολούθηση στο ιατρείο μας τις επόμενες μέρες ή και εβδομάδες.