Αντώνιος Κριθάρης MD, PHD | Πλαστικός Χειρουργός ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΛΙΠΟΑΝΑΡΟΦΗΣΗ – ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Λιποαναρρόφηση
Λιπομεταφορά
Λιπογλυπτική
Κυτταρίτιδα

Από την εποχή της πρώτης εφαρμογής της στο Παρίσι από τον ILOUZ κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως και σήμερα η λιποαναρρόφηση έχει τεχνικά εξελιχθεί και έχει κατηγοριοποιηθεί σε διάφορα είδη. Πλέον και οι μέθοδοι ποικίλουν σε τέτοιο βαθμό ανάλογα με το πρόβλημα, το σημείο, την επιφάνεια την ποσότητα, και την διαθέσιμη τεχνολογία (Dry, Wet, Super wet, Tumeshent, Κλασική ή Μηχανικά υποβοηθούμενη, 3D Gasparoti, με χρήση τεχνολογίας ραδιοσυχνοτήτων VASER, με χρήση τεχνολογίας LASER smart lipo).

Η λιποαναρρόφηση είναι η μέθοδος με την οποία σμιλεύουμε το σώμα αφαιρώντας χειρουργικά με ειδικές κάνουλες ή καταστρέφοντας με τεχνολογία LASER/RF το επίμονο λίπος. Η καλύτερη ένδειξη είναι η τοπική λιποδυστροφία και συχνά αποτελεί την ύστατη λύση μετά από πολλές προσπάθειες γυμναστικής και δίαιτας για τοπικό πάχος. Είναι επίσης και μέθοδος και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Η λιποαναρρόφηση συνήθως γίνεται στις εξής περιοχές: κοιλιακή χώρα, προγούλι, μηροί, γοφοί, οπίσθια, μέση, πλάτη, εσωτερικό γόνατο και αγκώνες.

Η εξέλιξη των διάφορων τεχνικών και η καλύτερη κατανόηση της δυνατότητας της χρήσης του αυτόλογου λίπους ως αυτομόσχευμα, (δηλαδή τη χρήση του ίδιου του λίπους του ασθενή ως ενέσιμη θεραπεία αποκατάστασης όγκου και καταπολέμησης των ρυτίδων) και οι σύγχρονες ανακαλύψεις κατά τη μελέτη των βλαστοκυττάρων και των μίκρο και νάνο μοσχευμάτων λίπους  στον τομέα της αντιγήρανσης και της κυτταρικής αναγέννησης, έχουν προσδώσει σήμερα μεγάλη δυναμική στην  λιποαναρρόφηση και λιπογλυπτική ως μέθοδο.

Πλέον μπορούμε χωρίς υπερβολή να πούμε ότι οι σύγχρονες τεχνικές λήψης, επεξεργασίας και τοποθέτησης  λίπους και ο συνδυασμός τους με νέες θεραπείες όπως οι αυτόλογες μεσοθεραπείες πλάσματος του αίματος και αυξητικών παραγόντων  (PRP, Vampire Lifting)  αποτελούν κύριες εξελίξεις στον τομέα της αντιγήρανσης και της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Δεν υποβαθμίζεται φυσικά και η συμβολή τους στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική (πχ η συμβολή στην μετεγκαυματική θεραπεία, την θεραπεία των ουλών, την αποκατάσταση του μαστού, τη γυναικομαστία, το  σύνδρομο Poland, το σύνδρομο της ημιπροσωπικής ατροφίας, το σύνδρομο του Madelag, κλπ). Εφαρμόζουμε στο ιατρείο ή το ιδιωτικό θεραπευτήριο που συνεργαζόμαστε, όλες αυτές τις προαναφερθείσες τεχνικές και τεχνολογίες, εξατομικευμένες για κάθε άνθρωπο και πρόβλημα κατά την διεθνώς επιστημονικά τεκμηριωμένη πρακτική.

Προβλήματα που χρειάζονται λιποαναρροφήσεις μεγάλου ή και πολύ μεγάλου αφαιρούμενου όγκου λιποκυττάρων διορθώνονται χειρουργικά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο / νοσοκομείου υπό την επίβλεψη ειδικευμένου αναισθησιολόγου που μας επιτρέπει να διεκπεραιώσουμε την λιπογλυπτική μας ανώδυνα και με ασφάλεια είτε με γενική / περιοχική αναισθησία είτε με μέθη.

Οι λιποαναρροφήσεις μικρών όγκων με smart lipo και οι μικρές μεταφορές μικρολίπους ή βλαστοκυττάρων ως ενέσιμες θεραπείες (αυτόλογη  μεταμόσχευση) διενεργούνται στο ιατρείο υπό τοπική αναισθησία. Οι θεραπείες αυτές μπορούν και συνδυάζονται με αυτόλογες μεσοθεραπείες του πλάσματος του αίματος και αυξητικών παραγόντων (PRP, Vampire Lifting).

Συχνές Ερωτήσεις

Είμαι υποψήφιος για λιποαναρρόφηση;

Μπορεί να είστε καλός υποψήφιος για λιποαναρρόφηση εάν είστε σχετικά υγιής, αλλά έχετε δυσανάλογη κατανομή του λίπους που δεν σχετίζεται με το βάρος σας ή την σωματική σας ικανότητα και δεν μπορείτε νε την ελέγξετε με σωστή διατροφή και δίαιτα. Οι ασθενείς κατάλληλοι για λιποαναρρόφηση δεν πρέπει να είναι καπνιστές και πρέπει να έχουν σχετικά σταθερό δέρμα και μυϊκό τόνο. Προγραμματίστε ένα ραντεβού για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το αν η λιποαναρρόφηση είναι κατάλληλη για εσάς.

Τι πρέπει να κάνουν οι ασθενείς που θα υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση υπό γενική αναισθησία ;

Δεν θα επιτρέψετε να φάτε ή να πιείτε τίποτα  6 ώρες  πριν την λιποαναρρόφηση. Η αναισθησιολόγος σας θα χορηγήσει ενδοφλέβια ηρεμιστική ή γενική αναισθησία για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ή να κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Θα χρησιμοποιήσουμε  τις κατάλληλες τεχνικές και τεχνολογίες για κάθε περίπτωση  ώστε να απομακρύνουμε  το λίπος μέσω μικρών τομών κοντά στις στοχευμένες περιοχές λιποαναρρόφησης. Οι περισσότερες λιποαναρροφήσεις διαρκούν από μία έως τέσσερις ώρες ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών θεραπείας.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε την περίοδο μετά το χειρουργείο;

Θα ξυπνήσετε από τη διαδικασία σας φορώντας ένα ένδυμα συμπίεσης για να μειώσετε το πρήξιμο, Θα πρέπει να φοράτε το ένδυμα (κορσές) για τουλάχιστον ένα μήνα. Θα σας δώσουμε   συγκεκριμένες οδηγίες για κατ ‘οίκον περίθαλψη και ραντεβού στο ιατρείο για παρακολούθηση και αφαίρεση των ραμμάτων . Βεβαιωθείτε ότι παίρνετε όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας και καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν εμφανίσετε πόνο στο στήθος ή δύσπνοια μετά από τη χειρουργική επέμβαση.

NdYag Laser Lipolisis
Liposuction

Σύγχρονη, “Lunch time ” λιπόλυση ή λιποαναρρόφηση υπό τοπική αναισθησία. 

H χρήση των  laser στην λιπογλυπτική / λιποαναρρόφηση προσφέρει σημαντικά ποιοτικά πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής. Πλεονεκτήματα που αφορούν τόσο τα αισθητικά αποτελέσματα όσο και την μείωση του χρόνου αποθεραπείας και των ανεπιθύμητων παρενεργειών.

H θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική και γίνεται στο ιατρείο.

Smart Lipo VS traditional Liposuction

NdYag Laser Lipolisis / Liposuction